Dobra włoska restauracja – jakie powinna mieć cechy
Włoskie restauracje to w Polsce najczęsciej spotykany typ restauracji. Cenimy jedzenie włoskie bo jest smaczne, pożywne i nie jest drogie. Oczywiście najczęściej jemy makarony. Mocniej wrażliwi smakują rzadsze dania – canelloni, polentę i włoskie zupy minestrone.
Rozglądając się za dobrą restauracją włoską należy przyjrzeć się kilku istotnym elementom: czy trattoria korzysta z włoskich składników, czy w menu znajdują się też nie tak popularne włoskie potrawy, czy lista win, oferuje klasyczne włoskie wina. Włoska kuchnia to duża wielość smaków i jedzenie z wielu części kraju. Prawdziwie włoska restauracja wprowadzi prawdziwie włoski klimat.
Włoska kuchnia nie jest skomplikowana, co nie zmienia faktu, że że nie jest pyszna Z czystym sumieniem można stwierdzić, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni w Europie .
Wykwintne wina włoskie
Jakakolwiek szanująca się restauracja włoska, która ubiega się do bycia klasycznym punktem na kulinarnej mapie miasta, nie może zapominać wina. Obiad na włoską modę z całą pewnością musi obejmować też trunek. Lampka alkoholu to dla Włocha standard. Restaurants in Main Market Klasyczne wina z Włoch to przede wszystkim montepulciano d’abruzzo z Abruzji, kalabryjskie bivongi i cagliari z Sardynii. Restauracja włoska – jeśli naprawdę chce być postrzegana jako klasycznie włoska, powinna posiadać różnorodną kartę win.
Charakterystyczna kuchnia włoska
Chcąc zrozumieć indywidualność kuchni włoskiej bez cienia wątpliwości warto wybrać się do restauracji, która jest w stanie podać nie jedynie placek pizzowy i makarony.
Zobacz film